Entree matten | buitenmatten

Entreematten, deurmatten en buitenmatten

Entree-, of ook wel deurmatten genoemd zijn voor het gebruik binnenshuis en onder te verdelen in de al om bekende Kokosmat en de synthetische variant; de schoonloopmat.

Buitenmatten zijn altijd volledig synthetisch. Ze zijn vocht doorlatend, schimmelwerend en bestand tegen alle weersinvloeden. De buitenmat heeft een schraapfunctie en is bedoeld om het ergste vuil buiten te houden. In onze collectie vind u ze onder de namen Coral Grip en Catch.

Waarom een mat?

Een entreemat weert vocht en vuil van uw vloer en houdt uw vloerbedekking langer als nieuw. Maar is behalve functioneel zelfs ook gewoon mooi.

Ruiggeschoren kokosmatten

De ruiggeschoren kokos mat heeft een snijvaste synthetisch rubberen rug en is er zowel in de ongebleekte kwaliteit als in een tiental geverfde kleuren. De totale dikte voor de gekleurde matten is 17 mm, de ongebleekte kaliteit is ook leverbaar in een dikkere 23 mm versie.

De rolbreedtes zijn 100 en 200 cm. Kokos matten hebben een natuurlijke uitstraling, zijn verkleurings gevoelig en dienen regelmatig uitgeklopt te worden (zuigen alleen is niet voldoende) omdat anders het vuil zich in de mat vastzet.

Tip: Let u daarbij wel op dat de mat niet scheurt onder zijn eigen gewicht omdat de rug te koud of te oud is. Het beste is dan ook om de mat op zijn kop op de grond te leggen of ergens over heen te hangen en hem dan uit te kloppen of schudden.

Schoonloopmatten

Dit is een 100% synthetische mat met een snijvaste rug die zowel in diverse breedtes op rol verkrijgbaar is, als in vaste maten met een synthetische rubberen omranding. Er zijn tal van kleur en structuur varianten. Bovendien is het materiaal goed kleurecht en in de gemêleerde versies behoorlijk vuil verhullend. De totale dikte is beduidend minder dan de kokos mat en is 6 tot 9 mm. Deze matten hebben dan ook een lager soortelijk gewicht waardoor, vooral als het grotere oppervlaktes betreft, het geheel ook nog handelbaar is. Regelmatig zuigen is een must, uitkloppen zorgt voor een nog betere reiniging.