Vakwerk | Stofferen van wanden

Wandstoffering, een vak apart!

In zowel monumentale panden met bestaande betengelde wanden, panelen en lambriseringen, als in nieuwbouwhuizen op een gestucte wand kan wandstoffering worden toegepast.

Dit werk is zeer arbeid intensief en secuur, vandaar dat de prijzen zich in het hoge segment bevinden, maar dat is aan het resultaat dan ook direct af te zien!

Hoe gaan wij te werk?

Door een uniek latten systeem kan op een molton onderlaag een strak van hoek tot hoek gespannen stoffen wand ontstaan. De plaatsen op de wand waar u iets wilt bevestigen, wordt door ons vooraf uitgevuld met meubelplaat achter de stof.

Na de stofkeuze wordt er een banen plan gemaakt hoe de banen op de wanden verdeeld gaan worden, indien er sprake is van een patroon wordt hier uiteraard rekening mee gehouden. De banen worden dan volgens plan in ons atelier aan elkaar gestikt en afgelockt.

Daarna maken wij de bestaande wanden gereed voor bekleding. Uw oude stof en bevestigings-materialen worden verwijderd en de betengeling waar nodig gerepareerd. Eventueel kan een ademende folie worden aangebracht. Dit is tegen het doorslaan van vuil en vocht door toedoen van tocht achter de wandbespanning. Vervolgens kunnen de molton en de stof volgens het geheim van de Smit bevestigd worden met het al eerder uniek genoemde latten systeem. Het geheel geeft een strak aanzien en een zeer chique effect, met een akoestiek die niet te evenaren is.

Rondom ramen, deuren, openhaarden en dergelijke kan vrijwel iedere stof zo blind worden afgewerkt, zodat een koord of galon niet noodzakelijk is. Ter verfraaiing kan deze afwerking uiteraard alsnog worden aan gebracht.

Behangrijp maken van oude betengelde wanden.

Ook voor het aanbrengen van een linnen onder bespanning met in geschuierde vellen grondpapier en grondpapier in banen kunt u bij ons terecht. Deze techniek word vooral toegepast indien men een gespannen (papier) behangen wand wil creëren.

…met recht: een vak apart!

Slecht weinig stoffeerders beheersen dit vak, vandaar dat André en zijn collega’s voor deze werkzaamheden tot in de verre uithoeken van Nederland gevraagd worden, het is dan ook met recht een vak apart!