Harde vlakke vloerbedekking | Vinyl aan de meter

Vinyl aan de meter, harde vlakke vloerbedekking

Deze vinyl vloerbedekking bestaat uit een toplaag waar de print in verwerkt zit en een een pvc schuim onderlaag. De dikte van de toplaag wordt uitgedrukt in tienden van mm. en bepaalt de slijtweerstand, de schuim onderlaag ( de drager) bepaalt het loopcomfort, de isolerende werking van contact geluid en koude. De luxere kwaliteiten hebben vaak nog een speciale top finish voor bijvoorbeeld antislip en een (nog) makkelijkere reiniging.

Per meter

Het product wordt net als bij tapijt op rol (aan de meter) geleverd, gangbare breedtes zijn 200, 300 en 400 cm breed. Voor huishoudelijke toepassingen kan het materiaal (vaak tot 40 m²) “los” worden gelegd op een vlakke ondergrond. Wij gebruiken dan dubbelzijdig tape rondom voor de fixatie van het materiaal en een extra strakke afwerking. Bij projectmatig gebruik of het gebruik van rol- of bureau stoelen dient het materiaal geheel verlijmt te worden, en dan is een egaliseerde ondergrond noodzakelijk.

Forbo Novilon

Het vinyl van de fabrikant Forbo wordt verkocht onder de u vast wel bekende naam Novilon. In dit programma zitten meerdere kwaliteiten met een opbouw in verschillende prijsklassen.

Novilon vinyl staat vooral bekend om zijn goede imitatie print, sterke en de stabiliteit van de drager zodat u vloer gegarandeerd vormvast blijft.

Sfeervol Wonen Vinyl

Het door ons verkochte Sfeervol Wonen Vinyl is een aanvulling hierop en is over het algemeen iets lager geprijsd. U heeft zodoende nog meer keuze in kleuren en prints.

Voordelen

Over het algemeen heeft u met vinyl aan de meter dus een sterk, onderhoudsvriendelijk en makkelijk weer op te nemen product. Ook is vinyl aanzienlijk stiller en sfeervoller dan laminaat. Indien het “los” gelegd kan worden, kan het materiaal vlot verwerkt worden zodat u een mooie vloer heeft voor een scherpe prijs.