Harde vlakke vloerbedekking | PVC stroken en tegels

PVC stroken en tegels, harde vlakke vloerbedekking

Kenmerken PVC stroken en tegels

Dit is een vinyl vloerbedekking met een PU toplaag die zeer sterk, vrijwel krasvrij en onderhouds vriendelijk is. Dit product is bovendien bestand tegen water en vocht van bovenaf, en zo behandeld dat het dan ook nog anti-slip blijft. De imitaties zijn over het algemeen in hout of steen, en deze doen, zonder overdrijven, zeer echt aan. Dit komt omdat de print opgebouwd is uit meerdere lagen en het materiaal embossed is: d.w.z. dat het reliëf exact de print volgt. Ook kunnen de diverse delen (“planken of tegels”) zo worden verwerkt dat er geen gelijkmatige herhaling van de prints in de vloer plaats vind.

Deze vloeren zijn veel mooier, praktischer en ook stiller dan laminaat en u mag ze daar dan ook eigenlijk niet mee vergelijken.

PVC stroken en tegels zijn er in het algemeen:

  • in 2 diktes: 2,0 en 2,5 mm en;
  • in 2 slijtlaag diktes vaak 0,30 mm (normaal gebruik) en 0,55 mm (zwaar gebruik).

De maten van de tegels en planken zijn per soort verschillend, de maatvoering hiervan vind u in onze vloerenwijzer. Uiteraard kunt u het legpatroon zelf bepalen, wild of halfsteens verband, visgraat of diagonaal… er is heel veel mogelijk. Ook verkopen wij sierstrips in diverse kleuren, om deze bijvoorbeeld te verwerken in borders of in een zogenaamde bootvloer.

Project vloerbedekking

Pvc stroken vloeren zijn vanwege hun sterkte, uitstraling en onderhoudsgemak uitermate geschikt als project vloerbedekking.

De meeste merken verkopen ook nog een (verhuisbare) Click vloer versie. Dit zijn los te leggen delen die aan elkaar geklikt worden zoals laminaat. 

Leg methodes

  • Geheel verlijmen op een geëgaliseerde zand cement- anhydriet dekvloer.
  • Geheel verlijmd op een zwevende Mdf plaat vloer zoals bijvoorbeeld Jumpax.
  • Geheel verlijmd op een vlakke, door geschroefde multiplex ondervloer.